Van exponentiële datagroei naar waardegedreven datastrategie

Vrijwel iedere organisatie ziet de hoeveelheid gegenereerde en afgeleide data exponentieel toenemen. Dit biedt kansen in de vorm van nieuwe inzichten en verdienmodellen. Het betekent echter ook een belangrijke verantwoordelijkheid voor iedere organisatie om de waarde van deze data te bewaken en te versterken. 

 

Om goed te zorgen voor je data én om er strategische waarde uit te halen, is het belangrijk een datastrategie te ontwikkelen. Hierin worden de belangrijkste principes omschreven waarmee waarde behouden en ontwikkeld wordt. 

 

Een datastrategie is niet een op zichzelf staand document. Het moet direct gekoppeld zijn aan de bedrijfsstrategie. Want er zijn veel raakvlakken met de organisatievorm, kennismanagement, architectuur en bedrijfsdoelstellingen. 

 

In dit whitepaper bespreken we welke stappen organisaties kunnen zetten om zo’n datastrategie te ontwikkelen. Deze zijn relevant voor business- en IT rollen. 

 

In dit whitepaper

  • Recente modellen en inzichten op het gebied van datastrategie, digitale transformatie en data governance. 
  • Theoretische modellen en praktische handvatten. 
  • Voorbeelden van koplopers op datagebied.
  • De opkomst van datamarktplaatsen en data ecosystemen. 

 

Na het lezen van dit whitepaper heb je een dosis nieuwe inspiratie om zelf aan de slag te gaan met een datastrategie voor je organisatie. 

 

Luminis-whitepaper2-Cover